Ei minulla ole aikaa!

(7.2.2018)
On joskus tullut annettua ihmisille helppoja ohjeita jokapäiväiseen venyttelyyn ja lihashuoltoon. Melkein yhtä usein olen kuullut siihen kommentin: ”Nii-in. Kyllä se varmaan hyvää tekisi, kunhan vain jossakin välissä ehtisin.” Ja minä olen pyytänyt vain muutamaa minuuttia muutaman kerran päivässä!

Epäilen, että sinusta ei ole siihen, mutta annan silti haasteen: Otapa ja katso yhden tavallisen päiväsi ajan, mihin sinä aikaasi oikeasti käytät. Kuinka kauan menee facebookissa, twitteirssä, pinterestissä yms. kanavissa ja palstoilla pyörimiseen? Kuinka kauan pelaat tietokone- tai nettipelejä? Kuinka kauan tuijotat televisiosta jotakin aivotonta soopaa tai videoita? Mihin muuhun? Ja minä pyysin vain muutamaa minuuttia muutaman kerran päivässä.

Sinulla on suunnitelmia ja projekteja, joiden aikataulut olet tietänyt jo kauan sitten, mutta silti teet kaiken huitomalla vasta viime tingassa ja esität kiireistä. Niin juuri, esität kiireistä.

Huijaat itseäsi ja muita. Muita se ei edes kiinnosta, mutta sinä itse melkeinpä uskot sen ja olet siis omien projektiesi heikoin lenkki. Totta kai on hauskaa vitsailla, että on kysymyksessä ”savolainen rojekti, alottamista vaille valamis”, mutta se sama tyyli jatkuu kerrasta toiseen. Sinusta on tullut laiska. ”No mikäs kiire tässä, valmiissa maailmassa” on seuraava huijaus…

Kysymys alussa oli siitä, että sinulla oli kiire. Nyt aikaa onkin tuhlattavaksi asti?

Aivoillesi tarjotaan valmiiksi muokattua helppoa täytettä ja sinä tartut siihen kuin huumeeseen. Epäsosiaalisuuden media on saanut sinusta juuri sellaisen otteen, joka on sen tavoite – se on puuduttanut, hidastanut, haalistanut ja standardisoinut sinut. Tykkään. Miljoonien muiden kanssa.

ikuisuus_hopea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: