Muita hän on auttanut… osa 2

(11.2.2018)
Pääsemme edellisestä sujuvasti huuhaa-kulttuuriin, jossa kaupallisuuden lisääntyessä ulkoiselle olemukselle, habitukselle annetaan yhä enemmän painoarvoa, koska meillä on vanhoja, syvään juurtuneita mielikuvia ja käsityksiä, miltä huuhaa-ihmiset näyttävät. Siis miltä heidän meidän mielestämme kuuluu näyttää ja tuntua. Keräilyerän esimerkit ovat keskiarvotapauksia rajatiedon messuilta.

  • Energiahoitaja: nuori nainen, solakka, hiljainen, hymyilevä, vaatimaton, pastelliväreissä.
  • Kansanparantaja: vanha mies, harmaapartainen, juro, rujo, vanhanaikaisesti pukeutunut sarkaan tms., kielellisesti lahjaton, vähäpuheinen.
  • Vitamiinien tms. myyjä: nuorehko mies tai nainen, puhelias, urheilullinen, huoliteltu, trendikäs, pinnallinen, keskittyy huonosti.
  • Joogi tms. itämaisten lajien edustaja: mies, vähäeleinen ja -ilmeinen, värikkäässä kaavussa tai yksivärisessä, kevyessä housupuvussa, akateemisesti koulutettu, puhuu sivistysanoilla.
  • Eteeristen öljyjen myyjä: nuorehko nainen, trendikäs, meikattu, pitkätukkainen, solakka, paljon koruja, puhelias.
  • Ennustaja, tulkitsija, näkijä: keski-ikäinen nainen, ylipainoinen, värjätyt hiukset, vahvasti meikattu, kerrospukeutunut, matalaääninen.
  • Enkelihoitaja: nainen, vaalea ja väljä asu, kevyesti meikattu, koristeltu, pitkätukkainen, liikkuu hitaasti suurin elein, puhuu hiljaa, huumorintajuton.
  • Ufo-kontaktoija: keski-ikäinen mies, kovaääninen, puhuu toisen päälle, keskittymiskyvytön, hyökkäävä, painostava, tekovarma.
  • Luomuruoan myyjä: nuori nainen, vihertävän ruskea kaapumainen hame, pitkät hiukset, taottuja koruja, kevyesti meikattu, arka.

Ainakin, jos me emme itse edusta vahvasti mitään noista yleistystapauksista, voimme tunnistaa tavanneemme jokaisen tyypin. Revitkö juuri nyt pelihousujasi? Hyvä. Nuo kaikki ovat rooleja, jotka meille on syötetty ja joita me yritämme itse edelleen ylläpitää. Roolissa on oltava rooliasu. Roolissa on oltava vuorosanat ja koreografia. Roolissa on oltava tietyntyyppinen habitus.

Meille jankutetaan joka tuutista ja erityisesti huuhaa-piireissä ”Ole oma itsesi! Löydä itsesi, vapaudu, elä itsenäsi” ja siitä huolimatta me entistä tiiviimmin luomme itsellemme esiintymisasuja ja -rooleja. ”Päästäksemme fiilikseen” sanomme. Pukeutuminen on vain yksi niistä turhista rituaaleista, joista aiemmin kirjoitin. On kuin lukisi huuhaa-piirien omaa Käytöksen Kultaista Kirjaa, jonka opeilla pääsee kyseenalaisiin sisäpiireihin ja saa itsensä korottaneiden gurujen hyväksynnän.

Millainen on sinun roolisi?

ornament_01

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: